Nosaltres

Som la Joana i en Narcís, dos amants dels animals, la natura i els Pirineus. Al llarg de la nostra vida hem viatjat a alguns indrets del món. Un viatge molt especial, a Sud-Amèrica, va permetre’ns conèixer de primera mà uns animals molt especials: les alpaques.

Així doncs, el nostre projecte s’inicia l’any 2013, quan decidim fer el pas i introduir a les nostres vides un petit ramat d’aquests animals tant especials. Començament de l'any 2014 complementem el ramat amb cinc femelles i un mascle que viuen, per primera vegada, en un ampli terreny del Pirineu Català. Convertint-se, així, en el primer ramat d'alpaques de Catalunya. Aquests exemplars, procedents d’Euskadi i Cantabria, són alpaques de raça huacaya.

A dia d’avui el nostre ramat es compon de 30 alpaques, de les quals 24 ja han nascut amb nosaltres. 

 

                                                              

 

La nostra relació amb les alpaques.

 

La nostra actuació davant les alpaques és sempre amb molt de respecte, paciència, constància i, sobretot, estimació. Per tant, la nostra prioritat ha sigut, és i serà el benestar i el coneixement d’aquests animals. 

Hi ha múltiples recompenses de tractar els animals d’aquesta manera. El més gratificant de tot és que és recíproc i dóna lloc a l’establiment d’una comunicació especial, que fa que puguem aconseguir petits mèrits dia a dia. Per exemple, gràcies a la paciència i l’esforç invertit, hem aconseguit que les alpaques facin les seves necessitats fora de la quadra, fet que la manté sempre neta, i fa que augmenti la seva higiene i benestar.

Una part de la seva cura inclou l’esquila que, tal i com hem esmentat, es fa una vegada a l’any. Coincideix amb el canvi de temps, quan comença a fer calor, i elles ho agraeixen molt.

Un cop l’esquila és realitzada som nosaltres mateixos qui tractem la fibra: la rentem, la cardem i la preparem per a poder-la treballar. Això sí, sempre respectant els seus colors naturals!

Les tècniques que utilitzem per a treballar la fibra són el feltre (tècnica més antiga per a produir teixit) i el feltre Nuno (tècnica japonesa, en la qual s’aplica el feltre sobre teixit). Per tant, les peces que produïm són totalment artesanals: fetes a mà, només de fibra d’alpaca i amb colors naturals. A més, són produïdes amb el mateix amor i respecte amb el que tractem els nostres animals.